Skip to main content

Fritid

Östersund är det självklara valet om du gillar närheten till fjällen, uppskattar olika typer av friluftsliv och tycker om att vara i ett sammanhang där många delar dina intressen. Det är en perfekt utgångspunkt för att göra dagsturer i många fjällområden. Inom 10 mil från stan kommer du till populära eller mindre välbesökta fjällområden både söderut, västerut och norrut.

Evenemang och aktiviteter

Evenemangs-
kalender

Se och göra

Under menyn “Se och göra” på Visit Östersund hittar du enkelt en mängd förslag på aktiviteter och restauranger.

Östersund Included

Hitta nya vänner och aktiviteter i Östersund! Östersund Included är en satsning för dig som älskar att hitta på saker men saknar någon att hitta på dem med. För dig som är ny i stan, för dig som vill testa något nytt eller för dig som helt enkelt vill lära känna nya människor. Ett enkelt sätt att utforska nya sociala sammanhang!

Vinterparken

I Vinterparken finns skrid­sko­banor, grillplatser, solstolar och en stor snö­borg för barnen att leka i. Öster­sunds­borna kommer ner för att träffa folk, fika och koppla av eller för att åka skidor eller skrid­skor på isen. Vinterparkens säsong är januari till april.

Mathantverk

Jämtland har ett rikt utbud av lokala matproducenter och mathantverkare. Flera gånger varje år ordnas lokala marknader både i Östersund och hos producenterna själva på gårdarna. De flesta har också mysiga gårdsbutiker som är väl värda ett besök.

Restauranger

Oavsett om du vill ha en helhetsupplevelse med lokalproducerad mat, fine dining eller en måltid med vy över hela stan så finns alternativen för dig. Östersund har ett brett utbud av mysiga restauranger med mat från olika delar av världen.

Surfbukten

I Surfbukten kan du bada från badbryggorna både sommar som vinter, hoppa från badtornet, spela beachvolley och låna long boards. Du kan även testa att åka wakeboard i en kabelpark. För den som bara vill luta sig tillbaka och njuta av sommaren finns gräsytor för picnicfilten och sköna stolar. Öppet sommartid men bryggorna finns tillgängliga året runt.

Friluftsliv

Uthyrning av utrustning
Gratis utlåning av sport- och friluftsutrustning: Fritidsbanken
Cyklar och alpinutrustning: Lagg & Hoj
Cyklar: Velo Rapide
Längdskidor: Skidstadionbutiken
Uthyrning av saker från privatpersoner: Hygglo
Friluftsutustning: Outdoor buddies
Långfärdsskridskor och sparkar: Sjöboden Vinterparken

Tips instakonton
WhereIcomefrom 
Jämtland Calling
Utijämtland
Sara Gärdegård

Long stay-ambassadörer

Vill du få aktivitets- och turtips? Kontakta gärna någon av våra long stay-ambassadörer: 

Johan Ranbrandt johan@gomorronostersund.se
Maria Svensson Wiklander maria@gomorronostersund.se
Jenny Sandström jenny@gomorronostersund.se 

Träffas i Östersund

Grupper och mötesplatser
Se tips på löpargrupper, quizkvällar, Facebookgrupper och annat på sidan levaiostersund.se

Cykelgrupper
I Östersund finns flera olika cykelgrupper (sök på Facebook):
She rides Östersund Åre
Happy morning ride Östersund
Happyride Östersund

Hej främling!
Hej främling! är en förening som ordnar aktiviteter inom friluftsliv, idrott och kultur som är gratis och öppna för alla. Det finns aktiviteter inom allt från löpning, fjällvandringar, dans, basket, fotboll, innebandy, körsång och mycket mycket annat. Här träffar många nya vänner för livet i ett varmt, öppet och glädjefyllt sammanhang!
www.hejframling.se/aktiviteter

Kören The Rockin Pots
The Rocking Pots är öppen för alla och består av en härlig blandning människor från en mängd olika länder. Vi övar tillsammans varje vecka i syfte att bygga broar mellan olika kulturer och nationaliteter och sprida glädje. Kören är gratis och alltid öppen för alla.
therockinpots.se

Föreningar
I Östersundsområdet finns en mängd olika föreningar inom olika teman – allt ifrån idrott till foto, fiske och friluftsliv.
ibgo.ostersund.se/AssociationRegister (?)